diumenge, 1 d’abril del 2012

Artistes convidats al Suís: Josep-Enric Balaguer i Pelegrí. Dijous 19/4/2012 a les 20 hores.

De la seva pàgina web (http://www.terra.es/personal/art-balaguer/):

Nascut el 1962 a Gratallops, un poble situat al cor de la comarca del Priorat. Viu i treballa a Sabadell.




Ja de petit, Josep-Enric Balaguer va demostrar un gran interès pel dibuix. Els seus pares van encoratjar la seva passió i coneixement per l’art portant-lo a veure exposicions i museus. Després de la seva educació escolar bàsica Balaguer va decidir especialitzar-se en el dibuix tècnic, pensant que representava un futur econòmic més fiable que la professió de pintor.

El 1984, Balaguer es va apuntar a una acadèmia d’il·lustració, va fer dibuixos per a revistes culturals tals com “Quadern” i “Quacòmic”.

El mateix any els esdeveniments canvien la seva vida, un accident seriós a la feina li va causar lesions permanents al braç dret. Així i tot, malgrat ser incapaç de dibuixar o pintar degut a la seva lesió, va continuar assistint a les seves classes de dibuix i gradualment va aprendre a treballar amb la seva mà esquerra. Poc a poc i amb gran determinació, Balaguer va començar a pintar, gràcies a l’estímul i a l’ajuda inestimable del seu mentor, Ricard Calvo. Cap a 1986 la seva mà i el braç dret ja estaven bastant recuperats i podia participar en la seva primera exposició col·lectiva a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell. Un visitant de l’exposició, propietari d’una galeria d’art, es va interessar per la seva pintura i el va convidar a participar en una important exposició. Això va conduir posteriorment a la seva primera exposició individual a la mateixa galeria, Cau d’Art a Sabadell, el 1988. A l’any següent va participar en una exposició col·lectiva a la Subex galeria d’art de Barcelona, que al seu torn va donar lloc a una exposició individual a la mateixa galeria l’any 1990. Aquest èxit el va encoratjar a dedicar-se totalment a la pintura el 1991.

Des de 2009 és també professor del taller de pintura a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell.
Balaguer forma part dels artistes del Nou Realisme pictòric internacional, la seva activitat artística s’estén al camp de la fotografia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada